Ana içeriğe atla

Mail Drop Nedir Ve Nasıl Kullanlır?

Bir iPhone, iPad veya Mac kullanıyorsanız, Mail Drop bu e-posta gönderirken dosya boyutu sınırlamaların üstesinden gelmenize ve hatta 5 GB boyuta kadar dosyalar göndermenize yardımcı olabilir. 

Mail Drop nedir?

Mail Drop, Mail uygulamasının kullanıcılarına videolar, sunumlar ve görüntüler gibi büyük dosyaları doğrudan bu yazılım aracılığıyla göndermesine olanak tanıyan bir Apple özelliğidir Bu özellik aşağıdaki cihazlarda mevcuttur:

  • Iphone
  • IPad
  • İpod touch
  • Mac
  • Bu cihazlara büyük dosyalar yüklemeyi planlıyorsanız, iOS 9.2 veya üstü veya OS X Yosemite veya üstü yüklü olduğundan emin olmanız gerekir. Mail Drop'a iCloud web sitesi aracılığıyla herhangi bir bilgisayardan da erişebilirsiniz.

    Mail Drop nasıl çalışır?

    Apple cihazlarda Mail Drop kullanmak için bir iCloud hesabınızın olması gerekir. Mail Drop, dosyaları doğrudan e-posta yoluyla insanlara göndermek yerine, onları iCloud'a yükleyerek çalışır.

    Unutmayın iCloud ile gönderilen bir  dosyayı, alıcının açmak için 30 gün süre veriliyor. Bu sürenin sonunda alıcı, gönderdiğiniz e-postayı artık göremeyecektir.

    Dosya boyutu aralığınız 5 GB'a kadar olduğundan, neredeyse istediğiniz her şeyi gönderebilirsiniz. Ancak, bulut depolama için bir terabayt sınırının olduğunu unutmamalısınız. Yüklenen dosyalarınız bu değeri aşarsa, yüklenen bazı dosyaların süresinin dolmasını ve dolayısıyla 1 terabayt belleğin bitmesini beklemeniz gerekecektir.

    İPhone'da Mail Drop nasıl kullanılır

    Bu özellik için bir kısa yol  bulunmamaktadır. Eposta gönderirken dosya eklemek istediğinizde dosyayı nasıl göndermek istediğiniz soracaktır iCloud seçmelisiniz. 

    1. İPhone'unuzdaki Mail uygulamasını açmanız gerekiyor.
    2. Sayfanın sağ alt köşesinde "Yeni bir e-posta yaz" simgesine dokunmalısınız.
    3. İstediğiniz kişinin e-posta adresini girin, mesajın metnini yazın ve ardından gerekli ekleri ekleyin.
    4. Ekranın sağ üst köşesinde yukarı oka dokunun.
    5. Aşağıda ekinizin çok büyük olabileceğini söyleyen bir mesaj göreceksiniz, bu nedenle normal bir e-posta olarak göndermek yerine Mail Drop ile göndermeniz daha iyidir. E-postanızı göndermek için "Mail Drop Kullan" a dokunmalısınız


    E-postanız iCloud aracılığıyla gönderildi ve önümüzdeki 30 gün içinde alıcıya açık olacak. E-postanızın normal bir e-posta gibi olacağı unutulmamalıdır.

    Mac bilgisayarlarda Mail Drop nasıl kullanılır

    Mail Drop özelliğini kullanarak büyük dosyaları e-posta yoluyla Mac'inizla  gönderebilirsiniz. İşte bunu nasıl yapacağınız:

    1. Mac'inizde Mail uygulamasını başlatın.
    2. Yeni bir mesaj oluşturmak için, "Command + N" tuşlarına basmalı veya "Yeni bir e-posta yaz" simgesine tıklamalısınız.
    3. Mesajınıza bir ek eklemek için, "EK" simgesine tıklamanız gerekir. İstediğiniz dosyayı seçin ve ardından "Dosya Seç" e tıklayın.
    4. Mesajı göndermeye hazır olduğunuzda, "Kağıt Uçak" simgesine tıklamanız gerekir.
    5. Ekler çok büyükse, uygulama onları Mail Drop ile göndermenizi de önerecektir. Önünüzde bir sayfa belirecek, "Mail Drop Kullan" a tıklayın.

    Alıcı, e-postayı normal bir e-posta olarak alacaktır. Dosyaları açmak için üzerlerine tıklamanız yeterlidir. Mail Drop kullanarak Mac'inize büyük dosyalar gönderemiyorsanız, bu özelliğin gerçekten etkin olup olmadığını görmeniz gerekir.

    Bunu yapmak için menü çubuğunda "Mail> Tercihler> Hesaplar" a gidin. Sayfanın sol tarafında, e-posta hesabınızı seçin ve ardından "Mail Drop ile büyük ekleri gönder" seçeneğini işaretleyin.



      Mail Drop diğer bilgisayarlarda nasıl kullanılır?

      Prensip olarak, Mail Drop'u herhangi bir bilgisayarda kullanabilirsiniz. Bunun için bir internet bağlantısı, güncellenmiş bir tarayıcı, bir iCloud hesabı ve bir iCloud e-postası gereklidir. 

      1. Tarayıcınızı açın ve ardından iCloud.com'a gidin.
      2. İCloud hesabınızda oturum açın.
      3. Mail uygulaması simgesine tıklayın.
      4. Yeni bir e-posta oluşturmak için "Yeni E-posta Oluştur" simgesini tıklayın.
      5. Alıcının e-posta adresi, konusu ve e-posta metniniz gibi gerekli bilgileri girin. Bir ek eklemek için ataş simgesine tıklayın. Yüklemek istediğiniz dosyaları seçin ve ardından "Seç" i tıklayın.
      6. Bittiğinde, "Gönder" i seçin

      Bu şekilde, herhangi bir bilgisayardan ekler içeren e-postalar gönderebilirsiniz. Bir sorun varsa, Mail Drop'un büyük dosyaları göndermek için etkinleştirildiğinden emin olmanız gerekir.

      Bunu yapmak için, "Eylemler Menüsünü Göster" düğmesine tıklayın ve ardından "Tercihler> Oluşturma" seçeneğine gidin. Ardından, "Büyük ekler gönderirken Mail Drop kullan" seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretlemeniz ve ardından "Bitti" yi tıklamanız gerekir.


      Toplu dosya göndermenin diğer yolları


      Mail Drop kullanmak sizin için işe yaramazsa, büyük dosyaları göndermek için diğer seçenekleri deneyebilirsiniz. Elbette Dropbox veya Google Drive gibi dosya depolama hizmetlerini her zaman kullanabilirsiniz, ancak bazen sınırlamaları sizi rahatsız edebilir.


      Yorumlar

      Bu blogdaki popüler yayınlar

      Windows 10 Çöp Kutusunu Boşaltmama Sorunu Nasıl Çözülür?

        Windows Geri Dönüşüm Kutunuzu boşaltarak ihtiyacınız olmayan dosyaları sonsuza kadar silebilirsiniz.  Bu, sabit sürücünüzde daha fazla depolama alanı boşaltacak ve gizliliğinizi daha iyi koruyacaktır.  Ancak, Windows Geri Dönüşüm Kutunuzdaki dosyaların silinmediğini de görebilirsiniz.  Bu nedenle bu yazımızda Windows 10 çöp kutusunu temizlememe sorununu çözmenin yollarını tartışacağız. Windows Çöp Kutunuzu boşaltamazsanız, yalnızca daha az belleğiniz olmayacak, aynı zamanda gizli dosyalar nedeniyle gizliliğiniz de tehlikeye girebilir.  Windows Geri Dönüşüm Kutunuzun boşaltılamaması çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir, bu durumda bu sorunu çözmenin yollarını tartışacağız. Çöp kutusundaki dosyaların silinmesini ne engeller? Her şeyden önce, bunun nedeni yönetici erişiminizin olmaması veya bazı üçüncü taraf uygulamaların bunu yapmanızı engellemesi olabilir.  OneDrive, bu soruna neden olabilecek yazılımlardan biridir.  Bazı durumlarda, bu sorun Windows Geri Dönüşüm Kutunuzun başarısız ol

      PlayStation Konsollarının Geçmişten Günümüze Gelişimi

      Zaman içinde sabit kalan nedir? PlayStation'ın tüm kategorilerinde görülebilen öğeler var.  Bu denetleyicilerin sağında operatör tuşları ve bunların geometrik etiketleri bulunur: yeşil üçgen, kırmızı daire, mavi çarpı ve pembe kare. İşlev tuşları her zaman bu kategorilerin sağında olmuştur.  Sol tarafta her zaman gezinme tuşlarını gördük.  Ayrıca kolun ön tarafında 4 anahtar görebilirsiniz.  İşlev ve gezinme tuşları arasındaki boşlukta her zaman Başlat ve Seç tuşları vardı. Tabi tutamağın her iki yanında da en az değişim görülen durumlardan biri olarak söylenebilecek iki kulp görmekteyiz ve bir bakıma bu kulplarla polyester istasyonlarını biliyoruz.  Bu düğmeler, bu denetleyicilerle çalışmayı daha kolay ve daha rahat hale getirmek için tasarlanmıştır. Orijinal PlayStation Konsolu Tedarik yılı: 1994 PlayStation kategorisinin tarihine ilk örnekle başlıyoruz.  Bu tasarımın ilk örneği PlayStation Controller olarak bilinir.  Bu kolların rengi, konsolun rengi gibi griydi, bu da iki cihaz

      İnsanlarda başarıyla test edilen beyin kanseri aşısı: tümör ilerlemesini yavaşlatıyor

       Araştırmacılar, beyin tümörleriyle daha iyi savaşmak için bir hastanın bağışıklık sistemini güçlendirmek için tasarlanmış yeni bir aşının umut verici performansını bildiriyorlar. Araştırmacılar, aşının yavaş tümör ilerlemesine karşı dramatik bir bağışıklık tepkisini tetikleyen güvenli bir test olduğunu söylüyor. Bazı kanserlerin, özellikle Diffüz gliomun tedavisi zordur çünkü beyne yayılabilirler ve geleneksel cerrahi ile kolayca çıkarılamazlar. Bu tümörler genellikle ortak bir özelliğe sahiptir; Düşük dereceli gliomaların% 70'inden fazlası, IDH1 adlı bir enzimi etkileyen genetik bir mutasyona sahiptir. IDH1 mutasyonu, gliomalara özgüdür ve neo-epitoplar adı verilen yeni proteinlerin geliştirilmesine yol açar. Alman Kanser Araştırma Merkezi'ndeki araştırmacılar, yıllardır hastanın bağışıklık sisteminin bu mutasyona uğramış IDH1 hücrelerini nasıl hedef alacağını öğrenmesine yardımcı olan bir aşı geliştiriyorlar. Aşıyı yıllarca geliştirdikten ve hayvanlar üzerinde test ettikten