Ana içeriğe atla

Windows'ta Proxy Algılama Hatasını Giderme

 Windows ağ sorunlarını düzelttikten sonra da bu mesajla karşılaşabilirsiniz: Windows Ağ Proxy Ayarlarını Otomatik Olarak Algılayamadı. Bu hata ne anlama geliyor ve nasıl düzeltilebilir? Aşağıda, Windows'un Ağ Proxy Ayarlarını Otomatik Olarak Algılayamadı nasıl düzelteceğinizi anlatacağız.

1. Bilgisayarınızı ve yönlendiricinizi yeniden başlatın

Gelişmiş bir sorun giderme işlemine başlamadan önce en iyisi önce cihazlarınızı yeniden başlatmaktır. Bunun sorununuzu da çözmesi mümkündür. Bu hata genellikle bilgisayar yapılandırma hataları ile ilgili olduğundan, yönlendiriciyi yeniden başlatmanın doğal olarak herhangi bir etkisi olamaz. Tabii ki bunu yapmak buna değer. Yönlendiriciyi ve bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sorun devam ederse, başka çözümler aramalısınız.

2. Windows'ta proxy ayarlarını kontrol edin

Bu sorun Windows proxy'nizle ilgili olduğundan, doğal olarak önce proxy ayarlarını gözden geçirmelisiniz. Windows 10'a , ayarları açın ve ardından "Ağ ve Internet" kategorisini seçmeniz gerekir. Ardından sol kenar çubuğundaki "Proxy" sekmesine gitmeniz gerekir.

Burada proxy sunucularıyla ilişkili seçeneklerin listesini görebilirsiniz. Proxy kullanmıyorsanız (çoğu ev kullanıcısı kullanır), pencerenin altında "Proxy sunucusu kullan" seçeneğinin seçili olduğundan emin olmanız gerekir. "Ayarları otomatik olarak algıla" açıksa, olduğu gibi bırakmalısınız.

Proxy kullanan kullanıcılar (örneğin, işyerinde veya okulda), doğru proxy bilgilerine sahip olma konusunda sistem yöneticisi ile konuşmak en iyisidir. Bundan sonra ağa yeniden bağlanmayı deneyin. Hatayla tekrar karşılaşırsanız, "Ayarları otomatik olarak algıla" seçeneğini devre dışı bırakmalı ve ardından tekrar denemelisiniz.

Proxy sunucusu nedir?

Bu makalenin amacı proxy ayarlarında sorun gidermek olduğu için burada ayrıntıya girme niyetinde değiliz. Bununla birlikte, temel bilgileri ve bu tür sorunların neden bilgisayarınızda sorunlara neden olabileceğini bilmek boşuna olmayacaktır.

Temelde, proxy sunucusu bilgisayarınız ve İnternet arasında bir aracı görevi görür. Doğrudan İnternet'e bağlanmak yerine, bir proxy sunucusuna bağlanır ve ardından ihtiyacınız olan bilgileri İnternet'ten alırsınız.

Proxy sunucularının kullanımı işletmelerde ve okullarda yaygındır. Bu tür alanlarda güvenlik ve verimliliği artırmak için bu sunucular kullanılmaktadır. Büyük olasılıkla, aksi kanıtlanmadıkça evinizde özel bir proxy sunucusu kullanmazsınız. Bu nedenle, proxy ile sorun yaşarsanız, onu orijinal durumuna sıfırlamalısınız.

3. Ağ Bağdaştırıcısı Sorunlarını Giderin

Windows Ağ Proxy Ayarlarını Otomatik Olarak Algılayamadı hatasını düzeltmenin başka bir yolu, Ağ Bağdaştırıcısı sorunlarını gider seçilir. Windows Sistem deki İnternet bağlantısı simgesine sağ tıkladığınızda ve ardından "Sorunları gider" seçeneğini seçtiğinizde, İnternet bağlantınız sorun giderilecektir. "Windows proxy ayarlarını algılayamadı" hatası bunu gösterir. Elbette size yardım etmenin başka bir yolu var.

Tekrar Ayarlar'a gidin ve ardından Güncelleme ve Güvenlik> Sorun Giderme'yi seçin. "Ek sorun gidericiler" üzerine tıklayın ve ardından listeden "Ağ Bağdaştırıcısı" nı seçin ve ilgili adımları izleyin. Elbette bu süreç sorununuzu her zaman çözmeyebilir, ancak yine de denemeye değer.

4. IP adresini ve DNS bilgilerini otomatik olarak alın

Fark etmiş olabileceğiniz gibi, proxy sunucularında sorun gidermeye yönelik bir çok  işlem bulunmuyor. İşte başka ipuçları, ancak bundan sonra sorun giderme işleminin "İnternet Erişimi Yok" hata ayıklama sürecine benzer olacağını unutmayın.

Proxy ayarlarınızla teknik olarak ilgili olmayabilir, ancak her durumda, uygun olmayan bir IP adresi veya DNS yapılandırması da bu tür sorunlara neden olabilir. Bunu kontrol etmek için "Ayarlar> Ağ ve İnternet> Durum" a gidin. Listede, tüm internet bağlantılarınızı görebilmek için "Adaptör seçeneklerini değiştir" seçeneğine tıklamanız gerekir. Daha sonra kullanmakta olduğunuz bağlantıya çift tıklamalısınız.

Burada "Özellikler" düğmesine tıklamanız ve ardından görünen listede "İnternet Protokolü Sürüm 4 .. 'e çift tıklamanız gerekir. Hem "Otomatik olarak bir IP adresi al" hem de "DNS sunucu adresini otomatik olarak al" seçeneklerinin seçildiğinden emin olun. Burada doğru ayarlara sahip değilseniz, o zaman çevrimiçi olamazsınız.


5. Ağ sürücünüzü güncelleyin veya sıfırlayın

Ağ sürücünüz güncel değilse, bu sizin için sorunlara neden olabilir. Yakın zamanda bozuk bir güncelleme yüklemiş olabilir. Ancak sürücüyü değiştirmek ağ hatalarını ortadan kaldırabilir.

Başlat menüsüne sağ tıklayın ve ardından "Aygıt Yöneticisi" ni seçin. "Ağ bağdaştırıcıları" bölümünü açın ve ardından kullandığınız bağlantıya çift tıklayın.

"Sürücü" sekmesinde "Sürücüyü Geri Al" ı seçerek en son güncellemeyi silebilir ve önceki sürüme dönebilirsiniz. Sürücüyü güncelledikten sonra bir sorunla karşılaşırsanız, bu özellik her durumda mevcut olmasa da bu yöntemi kullanabilirsiniz.


"Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçerseniz, yeni sürümü İnternet üzerinden arayabilirsiniz. Bu şekilde yeni bir sürücü bulamazsanız, üreticinin web sitesini de ziyaret etmek iyi bir fikir olabilir.

6. Ağ ayarlarını Komut İstemi ile sıfırlayın

Windows'un Ağ Proxy Ayarlarını Otomatik Olarak Algılayamadı hatasını düzeltmenin bir başka yolu da Komut İstemi'ni kullanmaktır. Bu ortamda birkaç hızlı komut girmek sorununuzu hızlı bir şekilde çözebilir. Sorun devam ederse, Başlat menüsüne sağ tıklayın ve ardından Yönetici erişimiyle Komut İstemi veya PowerShell'i çalıştırın.

Daha sonra her seferinde aşağıdaki komutlardan birini uygulamanız gerekir. Bu, bazı bilgisayar ağ işlevlerinizi sıfırlayacaktır. Örnekler arasında eski bağlantı verilerinin silinmesi ve yönlendiriciden yeni bir IP adresi alınması yer alır.

netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

7. Güvenlik duvarınızı, VPN ve antivirüsünüzü kontrol edin


Diğer bir çözüm de güvenlik duvarınızın, VPN'inizin ve güvenlik yazılımınızın özelliklerini ve ayarlarını kontrol ederek İnternet bağlantınızda herhangi bir soruna neden olup olmadıklarını kontrol etmektir. Yazılımlarınızdan birinde yapılan bir güncelleme, seçenekleri değiştirmiş olabilir veya yeni yüklenen uygulamanız bir nedenle proxy ayarlarını değiştirmiş olabilir.

Güvenlik duvarınızı, VPN ve antivirüsünüzü devre dışı bırakın ve ardından sorunun devam edip etmediğine bakın. Sorununuz çözülürse, bu uygulamalardan birine bağlayabilirsiniz. Bu nedenle, uygulamalarınızı normal internet aktivitelerinize müdahale etmeyecek şekilde ayarlamanız gerekir.

8. Kötü amaçlı yazılımları tarayın

Bazı kötü amaçlı yazılımlar, İnternet'e erişmenizi önlemek için proxy ayarlarınızı değiştirir. Bilgisayarınızı her yeniden başlattığınızda "Windows bu ağın proxy ayarlarını algılayamadı" mesajını alırsanız, kötü amaçlı yazılımın kurbanı olabilirsiniz.

Bunu yapmak için, kötü amaçlı yazılım taraması yapmak üzere bir güvenlik yazılımı kullanmanız gerekir. Bu şekilde virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. Bilgisayarınızda şüpheli bir şey bulunursa, onu kaldırmalı ve ardından sorunun çözülüp çözülmediğine bakmalısınız.

9. Bir Geri Yükleme Noktası kullanın

Windows Sistem Geri Yükleme özelliğinizi kullanarak, bilgisayarınızın düzgün çalıştığı zamana geri dönebilirsiniz. Yakın zamanda bu sorunu yaşadıysanız, bu çözümü deneyip deneyemeyeceğinizi görmelisiniz.

Bu özelliğe erişmek için "Ayarlar> Sistem> Hakkında" seçeneğine gitmeniz gerekir. Sağdaki kenar çubuğunda "Sistem koruması" seçeneğini tıklamanız gerekir (bu seçeneği görmezseniz, Ayarlar menüsünü yatay olarak genişletmeniz gerekir).

Görünen "Sistem Özellikleri" penceresinde, "Sistem Koruması" sekmesine gidin ve ardından yeni bir pencere açmak için "Sistem Geri Yükleme" ye tıklayın. Ardından, bir Geri Yükleme Noktası seçmeniz ve işlemi onaylamanız için yönlendirileceksiniz. Ancak, bilgisayarınız bir geri yükleme noktası oluşturmadıysa, doğal olarak bu özelliği de kullanamazsınız.

Bir geri yükleme noktası kullanmanın, bu geri yükleme noktasından sonra tüm yüklü programları ve sürücüleri sileceğini unutmayın. Etkilerinin kapsamını görmek için bir geri yükleme noktasında "Etkilenen programları tara" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu işlem kişisel dosyalarınızı etkilemeyecektir.

10. Ağ ayarlarınızı sıfırlayın

Yukarıdaki çözümleri denedikten sonra, nihayet İnternet ayarlarının tamamen sıfırlanmasını sağlarız. Şimdiye kadar çeşitli çözümler denedi ve şimdi sıfırlama, bağlantınızla ilgili sorunları ortadan kaldırabilir.

Neyse ki, Windows 10'da tüm ağ ayarlarınızı kolayca sıfırlayabilirsiniz. "Ayarlar> Ağ ve İnternet" i açın. "Durum" sekmesinde, alttaki "Ağ sıfırlama" seçeneğini bulun ve ardından üzerine tıklayın.

Bunun bilgisayarınızdan tüm ağ bilgilerini kaldıracağını ve bu nedenle kayıtlı ağlarınıza yeniden bağlanmanız gerekeceğini unutmayın. Bu sorunla ilgili bir sorununuz yoksa, "Şimdi sıfırla" yı tıklamalısınız. Ardından bilgisayarınız ağ ayarlarını sıfırlar ve ardından yeniden başlar.

Özet

Yukarıda, Windows Ağ Proxy Ayarlarını Otomatik Olarak Algılayamadı hatasını düzeltmek için size çözümler sunmaya çalıştık. Ağ hataları kullanıcıları rahatsız edebilir, ancak elbette bu belirli hatayı zahmetsizce düzeltebilmelisiniz. Proxy'nin devre dışı bırakıldığından (proxy kullanmıyorsanız) veya doğru yapılandırıldığından (proxy kullanıyorsanız) emin olmanız önemlidir. Aksi takdirde, basit sorun giderme çözümleri sizi çevrim içi yolunuza geri döndürebilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows 10 Çöp Kutusunu Boşaltmama Sorunu Nasıl Çözülür?

  Windows Geri Dönüşüm Kutunuzu boşaltarak ihtiyacınız olmayan dosyaları sonsuza kadar silebilirsiniz.  Bu, sabit sürücünüzde daha fazla depolama alanı boşaltacak ve gizliliğinizi daha iyi koruyacaktır.  Ancak, Windows Geri Dönüşüm Kutunuzdaki dosyaların silinmediğini de görebilirsiniz.  Bu nedenle bu yazımızda Windows 10 çöp kutusunu temizlememe sorununu çözmenin yollarını tartışacağız. Windows Çöp Kutunuzu boşaltamazsanız, yalnızca daha az belleğiniz olmayacak, aynı zamanda gizli dosyalar nedeniyle gizliliğiniz de tehlikeye girebilir.  Windows Geri Dönüşüm Kutunuzun boşaltılamaması çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir, bu durumda bu sorunu çözmenin yollarını tartışacağız. Çöp kutusundaki dosyaların silinmesini ne engeller? Her şeyden önce, bunun nedeni yönetici erişiminizin olmaması veya bazı üçüncü taraf uygulamaların bunu yapmanızı engellemesi olabilir.  OneDrive, bu soruna neden olabilecek yazılımlardan biridir.  Bazı durumlarda, bu sorun Windows Geri Dönüşüm Kutunuzun başarısız ol

PlayStation Konsollarının Geçmişten Günümüze Gelişimi

Zaman içinde sabit kalan nedir? PlayStation'ın tüm kategorilerinde görülebilen öğeler var.  Bu denetleyicilerin sağında operatör tuşları ve bunların geometrik etiketleri bulunur: yeşil üçgen, kırmızı daire, mavi çarpı ve pembe kare. İşlev tuşları her zaman bu kategorilerin sağında olmuştur.  Sol tarafta her zaman gezinme tuşlarını gördük.  Ayrıca kolun ön tarafında 4 anahtar görebilirsiniz.  İşlev ve gezinme tuşları arasındaki boşlukta her zaman Başlat ve Seç tuşları vardı. Tabi tutamağın her iki yanında da en az değişim görülen durumlardan biri olarak söylenebilecek iki kulp görmekteyiz ve bir bakıma bu kulplarla polyester istasyonlarını biliyoruz.  Bu düğmeler, bu denetleyicilerle çalışmayı daha kolay ve daha rahat hale getirmek için tasarlanmıştır. Orijinal PlayStation Konsolu Tedarik yılı: 1994 PlayStation kategorisinin tarihine ilk örnekle başlıyoruz.  Bu tasarımın ilk örneği PlayStation Controller olarak bilinir.  Bu kolların rengi, konsolun rengi gibi griydi, bu da iki cihaz

İnsanlarda başarıyla test edilen beyin kanseri aşısı: tümör ilerlemesini yavaşlatıyor

 Araştırmacılar, beyin tümörleriyle daha iyi savaşmak için bir hastanın bağışıklık sistemini güçlendirmek için tasarlanmış yeni bir aşının umut verici performansını bildiriyorlar. Araştırmacılar, aşının yavaş tümör ilerlemesine karşı dramatik bir bağışıklık tepkisini tetikleyen güvenli bir test olduğunu söylüyor. Bazı kanserlerin, özellikle Diffüz gliomun tedavisi zordur çünkü beyne yayılabilirler ve geleneksel cerrahi ile kolayca çıkarılamazlar. Bu tümörler genellikle ortak bir özelliğe sahiptir; Düşük dereceli gliomaların% 70'inden fazlası, IDH1 adlı bir enzimi etkileyen genetik bir mutasyona sahiptir. IDH1 mutasyonu, gliomalara özgüdür ve neo-epitoplar adı verilen yeni proteinlerin geliştirilmesine yol açar. Alman Kanser Araştırma Merkezi'ndeki araştırmacılar, yıllardır hastanın bağışıklık sisteminin bu mutasyona uğramış IDH1 hücrelerini nasıl hedef alacağını öğrenmesine yardımcı olan bir aşı geliştiriyorlar. Aşıyı yıllarca geliştirdikten ve hayvanlar üzerinde test ettikten