Ana içeriğe atla

Bluetooth Kulaklıklar Sağlıklı Mı?

 Kablosuz kulaklıklar, fareler, spor bilezikler: Bluetooth cihazları ile çevriliyiz, ancak radyasyonu zararlı mı?

Bluetooth nedir: Sınıfları ve Aralıkları

Bluetooth, resmi rakamlara göre insan sağlığına doğrudan bir tehdit oluşturmayan yüksek frekanslı bir radyasyondur. Bluetooth standardı dünya çapında onaylanmıştır.

Bluetoth esas olarak veri ve sesli iletişim için kullanılır. Bu teknoloji özellikle bilgisayar klavye ve mouselarda, kulaklıklarda veya müzik sistemlerinde iletişim kablolarının yerini almak için kullanılıyor.

Bluetooth, üç performans sınıfına ayrılmıştır. Sınıf 3 ve 2, 5 ila 30 metrelik bir menzile sahiptir.  En yaygın olanlardır ve güvenli kabul edilirler.  Sınıf 1, açık alanda 100 metreye kadar bir menzile ulaşabilir ve radyasyon seviyesi bir cep telefonunun ki ile karşılaştırılabilir.  Bu tür cihazlarla, güvenlikleri hakkında daha fazla şüphe var, ancak kural olarak kullanılmıyorlar.

Bluetooth gerçekten ne kadar zararlıdır?

Çoğu zaman yalnızca Bluetooth sınıf 2 ve 3 kullanıldığından, çoğu durumda radyasyonunun zararlı olduğu söylenemez.

Bir kulaklık veya ahizesiz kullanım cihazı kullanırken, Bluetooth radyasyon seviyesi, telefonu doğrudan kulağınıza koyduğunuzdan önemli ölçüde daha düşüktür.

Elektronik cihazlardan gelen radyasyon dozu SAR cinsinden ölçülür. Örneğin, iPhone 11'in SAR değeri 0,95'tir - bu göstergeye göre, modern akıllı telefonların derecelendirmesinin ortasında. Kulaklık kullanırken, SAR değeri yalnızca 0,003'tür. Bu nedenle Bluetooth teknolojisi, bir cep telefonundan gelen radyasyondan önemli ölçüde daha az zararlıdır ve bu nedenle bir sağlık riski oluşturmadığı düşünülebilir.

Akıllı telefonların radyasyonuyla ilgili araştırmalar sürekli olarak uluslararası olarak yapılmaktadır. Bu durumda SAR değerleri Bluetooth'tan önemli ölçüde yüksek olsa da, "akıllı telefon radyasyonunun" uzun vadeli zararlı etkileri henüz kanıtlanmamıştır.


Bluetooth Dalgalarından Korunmalı Gerekli Mi?

Bluetooth'tan gelen radyasyon genellikle cep telefonlarından ve Wi-Fi yönlendiricilerinden gelen radyasyondan çok daha zayıf olduğundan, prensipte buna karşı koruma gerekli değildir. Minimumda tutmak için, bu özelliği akıllı telefon gibi çoğu cihazda devre dışı bırakabilirsiniz.

İnternette radyasyona karşı korunmaya yardımcı olacak birçok cihaz ve araç bulacaksınız. Ancak, bu tür fonların etkisi kanıtlanmamıştır. Sözde "koruyucu boya" ile, örneğin, dışarıdaki radyasyonu korumak için evin içini ve dışını boyayabilirsiniz - ancak kendinizi "zararlı dalgalardan" korumaktan ziyade hane halkının şüphesini arttıracaktır.

Sözde radyasyon dedektörleri de artık popüler. Mevcut radyasyon dozunu her zaman, her yerde ölçmenize izin verir. Ayrıca Bluetooth cihazlarınızın radyasyonunun gerçekte ne kadar güçlü olduğunu bulmanıza da yardımcı olurlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows 10 Çöp Kutusunu Boşaltmama Sorunu Nasıl Çözülür?

  Windows Geri Dönüşüm Kutunuzu boşaltarak ihtiyacınız olmayan dosyaları sonsuza kadar silebilirsiniz.  Bu, sabit sürücünüzde daha fazla depolama alanı boşaltacak ve gizliliğinizi daha iyi koruyacaktır.  Ancak, Windows Geri Dönüşüm Kutunuzdaki dosyaların silinmediğini de görebilirsiniz.  Bu nedenle bu yazımızda Windows 10 çöp kutusunu temizlememe sorununu çözmenin yollarını tartışacağız. Windows Çöp Kutunuzu boşaltamazsanız, yalnızca daha az belleğiniz olmayacak, aynı zamanda gizli dosyalar nedeniyle gizliliğiniz de tehlikeye girebilir.  Windows Geri Dönüşüm Kutunuzun boşaltılamaması çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir, bu durumda bu sorunu çözmenin yollarını tartışacağız. Çöp kutusundaki dosyaların silinmesini ne engeller? Her şeyden önce, bunun nedeni yönetici erişiminizin olmaması veya bazı üçüncü taraf uygulamaların bunu yapmanızı engellemesi olabilir.  OneDrive, bu soruna neden olabilecek yazılımlardan biridir.  Bazı durumlarda, bu sorun Windows Geri Dönüşüm Kutunuzun başarısız ol

PlayStation Konsollarının Geçmişten Günümüze Gelişimi

Zaman içinde sabit kalan nedir? PlayStation'ın tüm kategorilerinde görülebilen öğeler var.  Bu denetleyicilerin sağında operatör tuşları ve bunların geometrik etiketleri bulunur: yeşil üçgen, kırmızı daire, mavi çarpı ve pembe kare. İşlev tuşları her zaman bu kategorilerin sağında olmuştur.  Sol tarafta her zaman gezinme tuşlarını gördük.  Ayrıca kolun ön tarafında 4 anahtar görebilirsiniz.  İşlev ve gezinme tuşları arasındaki boşlukta her zaman Başlat ve Seç tuşları vardı. Tabi tutamağın her iki yanında da en az değişim görülen durumlardan biri olarak söylenebilecek iki kulp görmekteyiz ve bir bakıma bu kulplarla polyester istasyonlarını biliyoruz.  Bu düğmeler, bu denetleyicilerle çalışmayı daha kolay ve daha rahat hale getirmek için tasarlanmıştır. Orijinal PlayStation Konsolu Tedarik yılı: 1994 PlayStation kategorisinin tarihine ilk örnekle başlıyoruz.  Bu tasarımın ilk örneği PlayStation Controller olarak bilinir.  Bu kolların rengi, konsolun rengi gibi griydi, bu da iki cihaz

İnsanlarda başarıyla test edilen beyin kanseri aşısı: tümör ilerlemesini yavaşlatıyor

 Araştırmacılar, beyin tümörleriyle daha iyi savaşmak için bir hastanın bağışıklık sistemini güçlendirmek için tasarlanmış yeni bir aşının umut verici performansını bildiriyorlar. Araştırmacılar, aşının yavaş tümör ilerlemesine karşı dramatik bir bağışıklık tepkisini tetikleyen güvenli bir test olduğunu söylüyor. Bazı kanserlerin, özellikle Diffüz gliomun tedavisi zordur çünkü beyne yayılabilirler ve geleneksel cerrahi ile kolayca çıkarılamazlar. Bu tümörler genellikle ortak bir özelliğe sahiptir; Düşük dereceli gliomaların% 70'inden fazlası, IDH1 adlı bir enzimi etkileyen genetik bir mutasyona sahiptir. IDH1 mutasyonu, gliomalara özgüdür ve neo-epitoplar adı verilen yeni proteinlerin geliştirilmesine yol açar. Alman Kanser Araştırma Merkezi'ndeki araştırmacılar, yıllardır hastanın bağışıklık sisteminin bu mutasyona uğramış IDH1 hücrelerini nasıl hedef alacağını öğrenmesine yardımcı olan bir aşı geliştiriyorlar. Aşıyı yıllarca geliştirdikten ve hayvanlar üzerinde test ettikten