Ana içeriğe atla

Avrupa'da Gezilmesi Gereken Şehirler

Avrupa Kıtası, pek çok insanın hayalini süsleyen, yaşamak için can atan insanların oldukça fazla olduğu, 7 kıta arasında en popüler olanıdır.

  Avrupa Kıtası'nda gezilmesi gereken belki de yüzlerce şehir olmasına rağmen bazı şehirler çok daha ünlüdür ve hayatınızın belli bir döneminde kuşkusuz uğramanız gereken şehirlerdir.

Bu Şehirler Hangileridir ?


1. Paris

  Paris, Fransa'nın başkenti olarak bilinen, oldukça lüks ve naif bir şehirdir. Gezilecek pek çok yeri olan şehrin bilinen en önemli tarihi yeri hiç şüphesiz ki Eyfel Kulesi'dir. Dünyanın dört bir yanından pek çok insan senenin her anında Eyfel Kulesi'ni ziyaret etmektedir.

  Fransa'nın başkenti olan bu güzel şehirde daha pek çok gezilecek yer vardır ve ziyaretçilerini beklemektedir. Bu yerlerden bazıları Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Zafer Takı ve Orsay Müzesi'dir.

2. Barcelona

  İspanya'nın en lüks ve en modern şehirlerinden biri olan Barcelona, kesinlikle ziyaret edilmesi gereken Avrupa şehirlerinin en başında gelmektedir. Futbol takımı ile de özdeşleşmiş bir şehir olan Barcelona, İspanya'nın Katolonya eyaletinde bulunmaktadır.

  Senenin her mevsiminde yerli ve yabancı turistler tarafından, özellikle de fotoğraf meraklıları tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen şehrin gezilmesi gereken en önemli yapıları La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Mila, La Rambla ve Casa Battló gibi yapılardır.


3. Roma

  İtalya'nın başkenti olan Roma, Avrupa deyince akıllara gelen şehirlerden biridir. Dillerinin akıcılığı ile bilinen İtalyanların kültürünün tam anlamıyla fark edileceği bir şehir olan Roma'nın her karışı hem tarih hem de modernlik kokmaktadır.

  Bu naif şehrin gezilecek onlarca yeri olmasına rağmen kimi yerler diğerlerine göre daha çok dikkat çekmektedir. Bu yerlerden kısaca bahsetmek gerekilirse Kolezyum, Aziz Petrus Bazilikası, Panteon, Navona Meydanı ve Trevi Çeşmesi ilk akla gelecek yapılardır.

4. Venedik

  Sadece bulunduğu ülke olan İtalya'nın değil tüm Avrupa kıtasının en zarif en nadide parçalarından, şehirlerinden biri hiç şüphesiz ki Venedik'tir. Evleri, köprüleri, şehrin ortasından akan kanalı ve daha pek çok özelliği ile ilgi odağı olmayı başaran Venedik, insanın hayatı boyunca en azından bir kere görmesi gereken bir şehir olarak karşımıza çıkmaktadır.

  Venedik, fotoğraf meraklılarının da dikkatini çekmeyi başaran bir şehirdir ve bunu şehirde bulunan tarihi ve doğal güzelliklere borçludur. Bu güzelliklerden bazıları Rialto Köprüsü, San Marco Meydanı, Büyük Kanal, Düşel Sarayı ve Burano'dur.

5. Moskova 

  Dünyanın hem yüzölçümü olarak hem zenginlik olarak hem de gelişmişlik olarak en önde gelen ülkelerinden biri olan Rusya'nın başkenti Moskova, Avrupa Kıtası'nda gezilecek bir diğer önemli şehirdir.

  Daha çok yaz aylarında gidilmesi tavsiye edilen bu şehir oldukça fazla gezilip görülecek yere sahiptir. Bu yerlerden en önemlileri ise Kızıl Meydan, Moskova Kremlini, Gorki Parkı, Aziz Vasil Katedrali ve Lenin'in Mozolesi'dir.

6. İstanbul 

  Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul, ülkemizin en gelişmiş en modern şehri olmasıyla beraber tüm dünya için oldukça çekici ve zarif bir şehirdir.

  İki kıtayı birbirine bağlayan, şiirlere konu olmayı başarmış İstanbul'u 3 köprü birbirine bağlama görevini üstlenmektedir. Bu köprüler 15 Temmuz Şehirler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü), Fatih Sultan Mehmed Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'dür.

  İki yakası da birbirinden güzel ve nadide güzellikleri barındıran İstanbul'un hem yerli hem de yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yapıları Sultan Ahmed Cami, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Kız Kulesi ve Galata Kulesi'dir.

7. Brugge 

  Brugge, Belçika deyince akıllara gelen, oldukça özel bir şehirdir. Tarihi, kültürü ve kimi zaman sıradışı yaşantısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi her daim başarmaktadır. Bu şehir de senenin her anında turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

  Brugge şehrine yolu düşenlerin gezmesi gereken özellikle pek çok tarihi yapı vardır. Brugge'de gezilip görülmesi gereken bu yapılar Brugge Çam Kulesi, Bizim Leydi Kilisesi, Markt Meydanı, Aşk Golü ve Kutsal Kan Bazilikası gibi yerlerdir.

8. Amsterdam 

  Portakal diyarı Hollanda'nın başkenti olan Amsterdam, kendine has mimarisi ve yaşantısı ile Avrupa şehirleri arasında gözde olmayı başarmış şehirlerden bir diğeridir. Amsterdam, kış aylarında ayrı yaz aylarında ayrı bir cazibeye sahiptir.

  Amsterdam gezilecek yerleri ile de ünlüdür. Adım attığınız her sokağında farklı bir tarihe ve farklı bir kültüre tanık olacağınız Amsterdam'ın gezilmesi gereken başlıca yerleri Rijkmuseum Amsterdam, Van Gogh Müzesi, Anne Frank'ın Evi, Vondelpark ve Dam Meydanı gibi yerlerdir.


Avrupada Gezilecek Diğer Şehirler Hangileridir ?


  Avrupa'da gezilecek şehirler bunlarla sınırlı değildir. Daha pek çok şehir senenin her anında, her mevsimde ziyaretçilerini beklemektedir.


  Avrupa'da uğranması gereken diğer şehirler Berlin, Nice, Marseille, Madrid, Valencia, Malaga, Bilbao, Belgrad, Kiev, Prag, Brüksel, Porto, Münich, Helsinki, Kopenhag, St. Petersburg, Milano, Floransa, Budapeşte, Bakü, Stockholm, Sofya, Atina, Üsküp, Napoli ve çok daha fazlasıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows 10 Çöp Kutusunu Boşaltmama Sorunu Nasıl Çözülür?

  Windows Geri Dönüşüm Kutunuzu boşaltarak ihtiyacınız olmayan dosyaları sonsuza kadar silebilirsiniz.  Bu, sabit sürücünüzde daha fazla depolama alanı boşaltacak ve gizliliğinizi daha iyi koruyacaktır.  Ancak, Windows Geri Dönüşüm Kutunuzdaki dosyaların silinmediğini de görebilirsiniz.  Bu nedenle bu yazımızda Windows 10 çöp kutusunu temizlememe sorununu çözmenin yollarını tartışacağız. Windows Çöp Kutunuzu boşaltamazsanız, yalnızca daha az belleğiniz olmayacak, aynı zamanda gizli dosyalar nedeniyle gizliliğiniz de tehlikeye girebilir.  Windows Geri Dönüşüm Kutunuzun boşaltılamaması çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir, bu durumda bu sorunu çözmenin yollarını tartışacağız. Çöp kutusundaki dosyaların silinmesini ne engeller? Her şeyden önce, bunun nedeni yönetici erişiminizin olmaması veya bazı üçüncü taraf uygulamaların bunu yapmanızı engellemesi olabilir.  OneDrive, bu soruna neden olabilecek yazılımlardan biridir.  Bazı durumlarda, bu sorun Windows Geri Dönüşüm Kutunuzun başarısız ol

PlayStation Konsollarının Geçmişten Günümüze Gelişimi

Zaman içinde sabit kalan nedir? PlayStation'ın tüm kategorilerinde görülebilen öğeler var.  Bu denetleyicilerin sağında operatör tuşları ve bunların geometrik etiketleri bulunur: yeşil üçgen, kırmızı daire, mavi çarpı ve pembe kare. İşlev tuşları her zaman bu kategorilerin sağında olmuştur.  Sol tarafta her zaman gezinme tuşlarını gördük.  Ayrıca kolun ön tarafında 4 anahtar görebilirsiniz.  İşlev ve gezinme tuşları arasındaki boşlukta her zaman Başlat ve Seç tuşları vardı. Tabi tutamağın her iki yanında da en az değişim görülen durumlardan biri olarak söylenebilecek iki kulp görmekteyiz ve bir bakıma bu kulplarla polyester istasyonlarını biliyoruz.  Bu düğmeler, bu denetleyicilerle çalışmayı daha kolay ve daha rahat hale getirmek için tasarlanmıştır. Orijinal PlayStation Konsolu Tedarik yılı: 1994 PlayStation kategorisinin tarihine ilk örnekle başlıyoruz.  Bu tasarımın ilk örneği PlayStation Controller olarak bilinir.  Bu kolların rengi, konsolun rengi gibi griydi, bu da iki cihaz

İnsanlarda başarıyla test edilen beyin kanseri aşısı: tümör ilerlemesini yavaşlatıyor

 Araştırmacılar, beyin tümörleriyle daha iyi savaşmak için bir hastanın bağışıklık sistemini güçlendirmek için tasarlanmış yeni bir aşının umut verici performansını bildiriyorlar. Araştırmacılar, aşının yavaş tümör ilerlemesine karşı dramatik bir bağışıklık tepkisini tetikleyen güvenli bir test olduğunu söylüyor. Bazı kanserlerin, özellikle Diffüz gliomun tedavisi zordur çünkü beyne yayılabilirler ve geleneksel cerrahi ile kolayca çıkarılamazlar. Bu tümörler genellikle ortak bir özelliğe sahiptir; Düşük dereceli gliomaların% 70'inden fazlası, IDH1 adlı bir enzimi etkileyen genetik bir mutasyona sahiptir. IDH1 mutasyonu, gliomalara özgüdür ve neo-epitoplar adı verilen yeni proteinlerin geliştirilmesine yol açar. Alman Kanser Araştırma Merkezi'ndeki araştırmacılar, yıllardır hastanın bağışıklık sisteminin bu mutasyona uğramış IDH1 hücrelerini nasıl hedef alacağını öğrenmesine yardımcı olan bir aşı geliştiriyorlar. Aşıyı yıllarca geliştirdikten ve hayvanlar üzerinde test ettikten