Ana içeriğe atla

En iyi internet firması

 İnternet günümüzün vazgeçilmesi haline geldi. Sadece bilgi almak için değil artık ana akım yayıncılık haline dönüşüyor. İnternet üzerinden neredeyse her şeyi yapmak artık mümkün. Özellikle son yıllarda artan video platformlarının kullanım oranı ve tv platformlarının çoğalması ile internet bir çoğumuz için neredeyse günümüzün tamamını geçirdiğimiz bir ortam olmuş durumda.

Eskiden sadece sabit telefon hattı üzerinden paket satın alınarak ulaşılabilen internet daha sonra ADSL ile hızlanarak kullanım alanını arttırmış oldu. Adsl zamanla 256 kb/s maksimum hıza ulaşabilirken daha sonra 8 mb/s ye kadar ulaştı. ADSL in ardından fiber internetin artması ile artık bir çok operatör 100 mb/s ye kadar standart paket sunmakta. 

2020 yılındaki verilere göre Türkiye'de 62 milyon internet kullanıcısı mevcut. Hem kullanıcı açısından hem internet sağlayıcı açısından oldukça zengin olan ülkemizde bir çok internet sağlayıcısı hizmet vermekte. Bu listemizde hangi sağlayıcının ne gibi artılarının olduğunu belirtip en iyi internet firmasının hangisi olduğunu belirleyeceğiz.


Sabit internet alırken dikkat edilmesi gerekenler

Bağlantı hızı: Bağlantı hızı internet bağlatırken en belirleyici faktörümüzdür. Gerçi hızı düşük olması durumunda bir çok öperatör ücretsiz yükselmemize olanak sağlarken yüksek hızdan düşük hıza düşmemiz ücretsiz ve kolay olmuyor. Peki neden yüksek hızı düşürmek ister bir insan? Nedeni 100 mb/s kadar gibi ifadeler nedeniyle oluşmaktadır. Aslında bir çok paket net alacağınız hızı değil maximum verebileceği hat genişliğini bildirmiş oluyor. 100 mb/s alıyorsunuz fakat hiç bir zaman 35 mb/s üzerine çıkamıyorsunuz? Bu durumda gereksiz yere daha yüksek paket satın almış olduk ve daha yüksek ücret ödemiş olacaksınız.

Taahhüt Süresi: İkinci belirleyici faktörümüz ise taahhüt süresi. Taahhüt nedir? Taahhüt kullansanız da kullanmasanız da o hizmetin ücretini sözleşme bitiş tarihine kadar ödeyeceğinizi belirtmeniz dir. Tabi burada bazı durumlar söz konusu ev taşıma gibi bir durumda alt yapının olmaması durumunda hattınızı cayma bedeli ödemeden iptal ettirebilirsiniz fakat bunlar istisnai durumlar. Taahhüt süresi 12 aydan uzun olması durumunda internetinizden memnun olmasanız da yapacağınız çok fazla bir şey kalmıyor taahhüt bozarak iptal etmekten başka. Fakat sözleşme de taahhüt bozulması durumunda epey yüklü bir miktar istenmesi nedeniyle maddi açıdan canınızı sıkabilir.

Kota: Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise paket seçimindeki kotadır. Kota'lı kullanım genel ev için kullanıma çok uygun olmadığı düşüncesindeyim. Geçmişte 4gb kotalı hatların bile yeterli olmasına karşı artık 50gb-100gb gibi kotalar bile çok kısa sürede tükenebilir ve kotayı aştığınız zaman bu size kotasız hattan daha maliyetli olabilir .Ama çok fazla kullanılmayan bir yerde veya sürekli kalınmayan bir yer içinse tercih edilebilir. 

AKN: Adil kullanım kotsı da bir kota türüdür fakat normal kotadan farklıdır. Akn belirtilen miktarı geçmeniz durumunda internet hızının düşürüleceği anlamına gelir.


En iyi internet sağlayıcıları

*Sıralama tamamen kişisel bilgilere dayanarak yapılmıştır firmaların + ve - lerini açıklamalarda bulunduğu için sizin için en iyi internet firmasına bu sayede seçebilirsiniz.

Türk.net

Türknet bir çok operatörden ayıran en önemli konu taahhüt olmaması ve 100mbs kadar internetin tek bir paketle sunması. Şuan için bu paketin fiyatı sadece 85TL. Ayrıca beğenmediğiniz taktirde 30 içerisinde para iadesi garantisi veriyor. Kendi alt yapısı olmadığı için türktelekom'un alt yapısını kullanmakta. Aynı altyapı ile daha düşük ücretle daha yüksek hızda internet kullanımını mümkün kılıyor. Paketlerde ve kampanyalar değişiklik göstermesi nedeniyle abone olmadan önce müşteri hizmetleri ile iletişime geçip doğrulamakta fayda var. En önemlisi 30 gün içerisinde iptalde bağlantı ücretini iade edip etmemesi önemli bir konudur.

Artıları
  • Tahhüt yok
  • 100mbs kadar hız sabit ücretli
  • Kurulum için kendi ekibi ile gerçekleştiriyor
  • 30 gün içerisinde cayma hakkı

Eksileri
  • Alt yapısal sorunların müdahalesi uzun sürüyor. (sikayetvar.com'un verilerine göre)

Türksat

Türksat isminden daha çok kablo net ismiyle bilenen firma kendi alt yapısı üzerinden hizmet vermekte. Eskiden sadece kablolu tv yayını hizmeti veren firma uzun süredir internet hizmeti de vermekte. İnternet hızında ve kalitesinde oldukça iddialı olan firma aynı zaman geniş kanal yelpazesi olan tv hizmetlerini de müşterilerine sunmakta. Bir çok paketi akıllı sınırsız ismini verdiği farklı bir kota uygulamakta. Akıllı sınırsız internet seçmiş olduğunuz hızı gece 12 den akşam 7 ye kadar kullanım imkanı veriyor akşam 7 den gece 12 ye kadar internet hızınızı düşürmektedir. 

Artıları
  • Kendi alt yapısı olduğu için diğer operatörlerin alt yapısından memnun olunmaması durumunda denenebilir.
  • Ev içerisinde istediğiniz yere kurulum yapılıyor.
  • Fiyatları diğer operatörlere göre daha uygun


Eksileri
  • Bir çok yerde alt yapısı mevcut değil
  • Alt yapısal sorunlar uzun sürede gideriliyor (Montaj ekibi hariç)
  • Nakil işlemleri uzun sürüyor
  • Müşteri hizmetleri davranışları açısından kötü (Taşınmak için bize mi sordunuz diyebilecek kadar)
  • Nakil için ekstra ücret talep ediliyor
  • Hat dondurma bir çok firmada ücret alınmadan yapılırken Türksat 17 tl gibi aylık ücret alıyor.


Süperonline


Ülkemizde ki en önemli internet hizmeti sunun bir diğer firma Turkcell süperonline dir. Alt yapıda fiber kullanan firma bu konuda diğer firmalara göre oldukça tecrübelidir. Eskiden çok kısıtlı bir bölge için fiber alt yapısı bulunan firma artık bir çok şehirde bu alt yapı ile hizmet vermektedir. Ayrıca kendi fiber alt yapısı olmadığı yerlerde Vodafone fiber alt yapısı mevcutsa yine hizmet vermektedir. Profesyonel aboneler için 10 Gbps ye kadar hat genişliği suna bilen firmanın bir diğer avantajı ise Turkcell mobil ile olan ortaklığı nedeniyle dilenirse mobil alt yapı ile Superbox isimli modemini ile kablo ve alt yapı sorunu olmadan internet hizmeti sağlayabiliyor.


Artıları
  • Fiber alt yapının olduğu yerde 200mps kadar olan hattı rakiplerine göre oldukça ucuza sunmakta
  • Alt yapı olmaksızın Süperbox ile sınırsız internet sağlayabiliyor
  • Tv platforumu da bulunuyor
Eksileri
  • Arıza durumunda ilgi düşük
  • Abonelik iptali zorlayıcı

Türktelekom


Eskiden Ttnet olarak bildiğimiz internet sağlayıcısı daha sonra Türktelekom evde intern ismi ile karşımıza çıktı. Türkiye de en geniş alt yapıya sahip olan firma fiyatları açısından çok avantajlı olmasa da verdiği hizmet kalitesi nedeniyle tercih edilebilir.

Artıları
  • Ücretsiz ev içerisine kurulum yapılıyor
  • Arıza durumunda hızlı geri dönüş mevcut
Eksileri
  • Fiyatı rakiplerine göre daha yüksek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows 10 Çöp Kutusunu Boşaltmama Sorunu Nasıl Çözülür?

  Windows Geri Dönüşüm Kutunuzu boşaltarak ihtiyacınız olmayan dosyaları sonsuza kadar silebilirsiniz.  Bu, sabit sürücünüzde daha fazla depolama alanı boşaltacak ve gizliliğinizi daha iyi koruyacaktır.  Ancak, Windows Geri Dönüşüm Kutunuzdaki dosyaların silinmediğini de görebilirsiniz.  Bu nedenle bu yazımızda Windows 10 çöp kutusunu temizlememe sorununu çözmenin yollarını tartışacağız. Windows Çöp Kutunuzu boşaltamazsanız, yalnızca daha az belleğiniz olmayacak, aynı zamanda gizli dosyalar nedeniyle gizliliğiniz de tehlikeye girebilir.  Windows Geri Dönüşüm Kutunuzun boşaltılamaması çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir, bu durumda bu sorunu çözmenin yollarını tartışacağız. Çöp kutusundaki dosyaların silinmesini ne engeller? Her şeyden önce, bunun nedeni yönetici erişiminizin olmaması veya bazı üçüncü taraf uygulamaların bunu yapmanızı engellemesi olabilir.  OneDrive, bu soruna neden olabilecek yazılımlardan biridir.  Bazı durumlarda, bu sorun Windows Geri Dönüşüm Kutunuzun başarısız ol

PlayStation Konsollarının Geçmişten Günümüze Gelişimi

Zaman içinde sabit kalan nedir? PlayStation'ın tüm kategorilerinde görülebilen öğeler var.  Bu denetleyicilerin sağında operatör tuşları ve bunların geometrik etiketleri bulunur: yeşil üçgen, kırmızı daire, mavi çarpı ve pembe kare. İşlev tuşları her zaman bu kategorilerin sağında olmuştur.  Sol tarafta her zaman gezinme tuşlarını gördük.  Ayrıca kolun ön tarafında 4 anahtar görebilirsiniz.  İşlev ve gezinme tuşları arasındaki boşlukta her zaman Başlat ve Seç tuşları vardı. Tabi tutamağın her iki yanında da en az değişim görülen durumlardan biri olarak söylenebilecek iki kulp görmekteyiz ve bir bakıma bu kulplarla polyester istasyonlarını biliyoruz.  Bu düğmeler, bu denetleyicilerle çalışmayı daha kolay ve daha rahat hale getirmek için tasarlanmıştır. Orijinal PlayStation Konsolu Tedarik yılı: 1994 PlayStation kategorisinin tarihine ilk örnekle başlıyoruz.  Bu tasarımın ilk örneği PlayStation Controller olarak bilinir.  Bu kolların rengi, konsolun rengi gibi griydi, bu da iki cihaz

İnsanlarda başarıyla test edilen beyin kanseri aşısı: tümör ilerlemesini yavaşlatıyor

 Araştırmacılar, beyin tümörleriyle daha iyi savaşmak için bir hastanın bağışıklık sistemini güçlendirmek için tasarlanmış yeni bir aşının umut verici performansını bildiriyorlar. Araştırmacılar, aşının yavaş tümör ilerlemesine karşı dramatik bir bağışıklık tepkisini tetikleyen güvenli bir test olduğunu söylüyor. Bazı kanserlerin, özellikle Diffüz gliomun tedavisi zordur çünkü beyne yayılabilirler ve geleneksel cerrahi ile kolayca çıkarılamazlar. Bu tümörler genellikle ortak bir özelliğe sahiptir; Düşük dereceli gliomaların% 70'inden fazlası, IDH1 adlı bir enzimi etkileyen genetik bir mutasyona sahiptir. IDH1 mutasyonu, gliomalara özgüdür ve neo-epitoplar adı verilen yeni proteinlerin geliştirilmesine yol açar. Alman Kanser Araştırma Merkezi'ndeki araştırmacılar, yıllardır hastanın bağışıklık sisteminin bu mutasyona uğramış IDH1 hücrelerini nasıl hedef alacağını öğrenmesine yardımcı olan bir aşı geliştiriyorlar. Aşıyı yıllarca geliştirdikten ve hayvanlar üzerinde test ettikten